Circuit Run 2016


Stichting Hartekind

  •  64,795 raised
  • 81 fundraisers
  • 6 groups

Op zondag 20 maart zal Stichting Hartekind meelopen met 2 teams aan de Zandvoort Circuit Run 2016.

Een team van HARTlopers zal de 12km en de 5km Ladies en Men's Circuit Run lopen. En, wat heel bijzonder en uniek is, een team van hartekinderen zal meedoen met de 900 meter Kids Run! Voor veel van deze kinderen een grote uitdaging, omdat sporten met een aangeboren hartafwijking vaak beperkingen meebrengt. We zijn nu al trots op beide teams!


Stichting Hartekind is dit jaar het goede doel van de Circuit Run, een zeer mooi initiatief om aandacht te vragen voor aangeboren hartafwijkingen bij kinderen en om geld in te zamelen voor het onderzoek 'De preventie van hersenschade bij zuigelingen met een aangeboren hartafwijking’. 

Meer informatie over dit onderzoek vind je hier http://hartekind.nl/onderzoeken/de-preventie-van-hersenschade-bij-zuigelingen-met-aangeboren-hartafwijkingen/


Elke dag worden er 4 kinderen in Nederland geboren met een aangeboren hartafwijking. Van die 4 kinderen moeten er 3 kinderen een impactvolle (open)hartoperatie ondergaan om te kunnen overleven en helaas sterft er elke 2 dagen nog een kind als gevolg van een hartafwijking. Veel van de kinderen die niet overlijden, ondervinden dagelijks beperkingen in hun leven. Waaronder hersenschade, dit komt voor bij de helft (!) van de kinderen met een ernstige aangeboren hartafwijking.


Om dit onderzoek mogelijk te maken laten de deelnemende HARTlopers en hartekinderen zich sponsoren zodat toekomstige hartekinderen, naast alle uitdagingen die ze al hebben als gevolg van hun hartafwijking, niet ook nog eens beperkingen ondervinden van hersenschade. Steun jij hen ook? Dat kan hier!

Read more Read less

Leaderboards

Fundraisers

No fundraisers

donor donors

Groups

No groups

fundraiser fundraisers