Zuidas Run 2015


Loop de Zuidas Run en help ons missies naar Turkije te financieren!

Processen tegen Turkse advocaten
Lawyers for Lawyers zal ook in 2015 meerdere processen tegen advocaten in Turkije waarnemen. In totaal staan ruim 60 Turkse advocaten terecht. Zij worden geïdentificeerd met de belangen van hun cliënten en om die reden zelf ook verdacht van 'het werken voor, of behoren tot, een terroristische organisatie'.

Lawyers for Lawyers stuurt voor de zittingen tegen advocaten proceswaarnemers naar Turkije. De proceswaarnemers rapporteren of er sprake is van een eerlijk proces en brengen in kaart welke bedreigingen er zijn voor de vrije beroepsuitoefening door advocaten in Turkije. Door hun aanwezigheid bieden zij tevens morele steun aan de vervolgde advocaten.


Op 9 april 2015 woonde L4L in Istanboel een zitting bij, en tot onze vreugde werd advocaat Ramazan Demir vrijgesproken! Demir stond terecht voor het 'beledigen van de officier van justitie'. Deze aanklacht was gebaseerd op dingen die hij had gezegd tijdens een zitting ter verdediging van zijn cliënten. Meer weten over de processen die L4L waarneemt? Bezoek onze website: www.lawyersforlawyers.org
 
Lawyers for Lawyers
L4L zet zich ervoor in dat advocaten hun beroep onafhankelijk en in vrijheid kunnen uitoefenen. Altijd en overal. Ook als dat de overheid, de Balie of de gevestigde orde in een land onwelgevallig is. Hierdoor kan L4L advocaten die in hun werk worden bedreigd of onderdrukt, wereldwijd ondersteunen. De drijvende kracht achter L4L zijn ruim 50 Nederlandse advocaten die zich op vrijwillige basis inzetten voor de stichting.

Inschrijving Run
U kunt kiezen uit 4 of 10 English Miles (resp. 6,4 en 16 km).

Op de website http://www.zuidasrun.nl/inschrijven-2/  kunt u zich inschrijven en vindt u alle informatie over de loop.
 
Mobiliseer uw kantoor, sectie, opleidingsgroep, commissie of (balie)bestuur en steun advocaten die niet in vrijheid hun beroep kunnen uitoefenen.

Aanmelden actie
Door uw actie hier aan te melden maakt u het uw sponsoren makkelijk om een donatie te doen. Klik op de button rechtsboven 'Start een actie' en volg de overige stappen. Dit is een fluitje van een cent en kost slechts vijf minuten. Onderaan de pagina staat ook een mogelijkheid om een groep (team) aan te melden.
 
Wilt u eerst meer informatie? Kijk op onze website: www.lawyersforlawyers.org en benader ons gerust via secr@lawyersforlawyers.nl

Read more Read less
Rallying figures
 4,856 raised
21 fundraisers
3 groups
The fundraisers

No fundraisers

Leaderboards

Fundraisers

No fundraisers

donor donors

Groups

No groups

fundraiser fundraisers
Lawyers for Lawyers

Help Lawyers for Lawyers helpen. Lawyers for Lawyers (L4L) zet zich in voor advocaten zodat zij hun beroep onafhankelijk en in vrijheid kunnen uitoefenen. Altijd en overal ter wereld. Ook als de overheid, de Balie of de gevestigde orde in een land weerstand biedt. L4L is een onafhankelijke en non-politieke organisatie, die afhankelijk is van uw donaties.