Nick en Duuk - Circuit Run - Hartekind

by Nick en Duuk for Stichting Hartekind

Raised
 1,450
Target
 1,000

About my fundraiser

Circuit Run 2016,

Hallo!

Ik ben Duuk, net 8 jaar, en ik hou heel veel van voetbal en tennis. Dat ik dat ook echt kan doen, is best bijzonder, want ik heb een aangeboren hartafwijking. Eigenlijk heb ik maar een half hart, en daarom ben ik als ik ga rennen snel buiten adem en moet ik vaak medicijnen nemen.
Ik ben al heel vaak aan mijn hart geopereerd, ook omdat ik helaas een zeer zeldzame en (nog?) niet geneesbare complicatie heb gekregen. Daarom heb ik nu ook een pacemaker.

Ik ben keeper bij de F8 van SC Buitenveldert. Om tijdens het sporten mijn pacemaker te beschermen, heb ik een PacePro (carbon Pacemaker beschermer). Deze is door Stichting Hartekind gefinancierd.

Mede daarom, én omdat Stichting hartekind zoveel goed onderzoek financiert, ga ik zondag 20 maart proberen de 900 meter af te leggen op de Circuitrun in Zandvoort. Er doen nog ruim 80 andere hartekinderen mee. Aangezien ik geen 900 meter kan rennen, zal ik de 'run' op mijn loopfiets doen. Sommige andere hartekinderen kunnen wel zelf 900 meter rennen/lopen, andere zullen in hun rolstoel of buggy gaan, en ik dus op de loopfiets. Ik heb al heel veel geoefend!
Mijn papa, Nick, gaat ook de 12 kilometer doen, waarvan de laatste 3 over het strand. 
Daarmee willen we graag geld ophalen voor nog meer onderzoek, en wel naar hersenschade bij kinderen met een aangeboren hartafwijking. Gelukkig heb ik dat niet, maar heel veel hartekinderen hebben dat wel, en dat is helemaal niet fijn! Snel uitgeput zijn en sommige dingen niet mogen/kunnen doen is al vervelend genoeg!

Wil jij ons (en dus Stichting Hartekind) ook sponsoren?
Deel onze facebookberichten dan zoveel mogelijk, help ons geld in te zamelen en/of: doneer zelf ;-).
Dat kan hier via Alvarum, makkelijk en veilig. Er bestaat niet zoiets als een te kleine donatie!

HARTelijk dank voor je hulp!

Duuk (en papa Nick en mama Michelle)

News (2)

  • Wow, we zijn de €1000 gepasseerd! Wat een eindsprint! Phileine heeft gisteren aan papa Nick een brief geschreven, zo mooi! Lees 'm hier: http://www.famme.nl/ik-maak-een-diepe-buiging-voor-de-manier-waarop-jullie-hem-de-kwaliteit-van-leven-leren/

    Nick en Duuk - 3/17/16

  • -

  • See more

Donations ()

Make the first
Stichting Hartekind
Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen er 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto: "Kind zijn, hart nodig!