Maaike en Annes fondsenwervingspagina

by Maaike & Anne for Stichting AfroNed

Raised
 196

About my fundraiser

Amsterdam City Walk 2016,

Via mijn vriendin Wilma, die voor de Stichting Afroned al verschillende reizen naar Sierra Leone heeft gemaakt, volg ik al jaren van een afstand het werk dat de stichting daar verzet. Wilma's collega Binta, zelf afkomstig uit het land, heeft de stichting in 2006 opgezet om kinderen in de streek waar zij vandaan komt te helpen om naar school kunnen. Dat is hard nodig. Sierra Leone is een van de armste landen in de wereld en de streek waar het om gaat is afgelegen en moeilijk bereikbaar. Als de kinderen daar al les krijgen, gebeurt dat in hutjes die bij elke storm omvergeblazen worden. Er is een schrijnend gebrek aan lesmateriaal, papier, pennen, tafels en stoelen, om nog maar niet te spreken van wc's en schoon drinkwater.

Binta is er met haar stichting in de afgelopen jaren al in geslaagd om in drie verschillende dorpen scholen te bouwen en ik heb daar mateloze bewondering voor. Om haar te steunen bij dit werk hebben Anne en ik besloten dit jaar mee te lopen met de sponsorloop voor Afroned, maar met lopen zijn we er nog niet, natuurlijk. Hopelijk vinden we mensen die dit doel de moeite waard vinden (kijk voor meer informatie en foto's even op afroned.org) en er een financiële bijdrage aan willen leveren, klein of groot, maakt niet uit. Alles helpt! De donaties worden verwerkt door Alvarum, makkelijk en 100% veilig.

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!
Maaike

News (0)

Donations ()

Make the first
Stichting AfroNed
Stichting AfroNed wants to improve the lives and perspectives of children in Sierra Leone. In this country in West Africa, going to school is not a given as it is in many other parts of the world. One of the reasons for this is that parents often cannot afford to pay school fees for their children. To overcome this hurdle, we facilitate primary education without asking for school fees. Our core activity is building schools in the Koinadugu district, Sierra Leone's largest district.