Sporten 2.0: door de modder voor Wielewaal

by Laura van de Ven for Stichting Wielewaal

Raised
 1,010
Target
 400

About my fundraiser

Mud Masters 2016,

Sporten, dat was de afgelopen jaren:
- Kinderen dragen (in mijn buik, op mijn buik, op mijn rug...)
- Rolstoel duwen als lopen voor Frank even niet ging 
- Trappen oprennen naar een zieke of huilende huisgenoot
- Fietstochtjes met een kind voorop én achterop
- Mee klimmen en glijden in de speeltuin  
 
Maar tijden veranderen. Iedereen in huis kan inmiddels (weer) goed lopen, de rolstoel is alweer een poosje de deur uit en het zitje achterop is verruild voor een aanhangfiets (lees: hulpmotor in de vorm van een kleuter). En daarom is het tijd voor een nieuwe sportieve uitdaging: op 25 september ren, kruip, klauter en glijd ik 6 kilometer door de modder voor Stichting Wielewaal tijdens de MudMasters.

Al dit 'sporten' de afgelopen jaren was vooral gericht op leuke dingen doen. Een dagje erop uit, een picknick, de natuur in, lekker spelen, gek doen, samen genieten. Leuke dingen en ontspanning heb je nodig om ook uitdagingen aan te kunnen. Dat geldt voor mij en mijn gezin, maar zeker ook voor kinderen en jongeren met een beperking en hun gezinnen.

Wielewaal maakt dit voor hen mogelijk. Door kinderen met een beperking een eigen 'avontuur' te laten beleven op de vakantiedagopvang. Door jongeren een stapje op weg te helpen naar zelfstandigheid op de logeerweekenden en tegelijkertijd de rest van het gezin een adempauze te geven. En door al die fantastische en grensverleggende vakanties vóór jongeren, dóór jongeren, waarbij samen alles mogelijk is.

Waarom ga ik door die modder? Omdat Wielewaal het waard is. Voor Pieter, die voor het eerst van de glijbaan in het zwembad kon dankzij de vrijwilligers die hem helemaal naar boven droegen. Voor de broer en zus van Sander, die eens een weekend lang de volle aandacht van papa en mama hebben, terwijl hun autistische broer het naar zijn zin heeft op een logeerweekend. Voor Ingrid die we ooit met drie man uit haar rolstoel tilden omdat ze dolgraag een keer 'gewoon' in het gras wilde liggen. Voor Kees, voor wie de vakantie helemaal geslaagd is als hij schuddebuikjes op zijn brood krijgt. Voor Karin, die zich die ene week per jaar niet gehandicapt voelt. Voor Janneke, die de eerste dag als vrijwilliger super spannend vond en daarna met groeiend zelfvertrouwen nog jaren mee is gegaan. Voor mijn eigen Frank, die dit jaar na lange tijd weer 2 dagen als vrijwilliger is ingevallen en ouderwets stralend en vol nieuwe energie thuis kwam.

Dat doet Wielewaal. Allemaal onbetaalbare ervaringen, die ik graag nog jaren mede mogelijk wil maken. En daar is geld voor nodig. Bijvoorbeeld voor een website die met zijn tijd mee gaat om genoeg vrijwilligers te kunnen blijven werven voor al die onbetaalbare ervaringen. Steun je me?

Bedankt!

Laura van de Ven
Er bestaat niet zoiets als een te kleine donatie.
Donaties worden verwerkt door Alvarum. Het is heel gemakkelijk en 100% veilig.
www.wielewaal.nl
www.mudmasters.nl

News (4)

  • Gisteren was het zover: Mud Master Day. Wauw, wát was het gaaf! Ik wist niet dat ik zo gelukkig werd van modder. Muren, hooibalen, sloten, autobanden, monkey bars, een enorme glijbaan, een platform dat wegklapt waarna je meters naar beneden in het water valt en héél héél veel modder. En bovenal het echte Wielewaalgevoel: een groep van 5 onbekenden, maar binnen een kwartier ben je een team dat samen elke klus kan klaren.

    Laura van de Ven - 9/26/16

  • {{news.content}}

    -

  • See more

Donations ()

Make the first
Stichting Wielewaal
Stichting Wielewaal organiseert vakanties, logeerweekenden en vakantiedagopvang voor kinderen en volwassenen met een beperking. Dankzij de inzet van jaarlijks honderden vrijwilligers beleven zij bij Wielewaal een onvergetelijke tijd.